As Ostras en Galicia

A ostra é un xénero de moluscos bivalvos mariños fin Ostrea, coñecida popularmente como ostras. Chave teñen case circular e irregular, e son considerados un dos máis populares moluscos comestibles. Inclúe varias especies, sendo mellor coñecido Ostrea edulis. Algunhas especies son capaces de producir perlas ao longo do tempo, formados de partículas que se instalan na ostra, eventualmente formando unha pedra preciosa, existen distintos tipos de perlas, dependendo do sedimento acumulado.

A ostra é un filtro que suga a auga co bater dos pestanas. O plancto e partículas alimentarios en suspensión son preso no moco das branquias e transportadas para a boca, onde son comidos, digeridos e expelido como feces ou pseudofeces. A actividade alimentaria de ostras é maior cando a temperatura da auga é de aproximadamente 10 º C ostras sas consomen algas e outros alimentos flotantes, acadando cada filtrar ata cinco litros de auga por hora.

Texto feito por Raúl e Iván (1º A)
Foto feita por  María (1º B)

No hay comentarios: