Ameixas á mariñeira

Picar a cebola, o allo, o perexil e o tomate (pelado e sin pepitas). Lavar ben as ameixas. Si levan area, podesen poñer nun cacharro con auga fría e abundante sal durante ½ hora máis ou menos antes de cociñalas. Unha vez lavadas, poñemos ao lume con  ¼ litro de auga  ou viño. Unha vez abertas, retiranse do caldo e cólase éste, de tal maneira que estemos seguros de que non conteñen area.
Fríese o allo co  aceite  nunha sartén ou pequena cacerola, engadimos a cebola para que se refogue. Non debe tomar color así que  faremos a lume lento e removéndoa de tanto en tanto. Engadiremos a fariña e dámoslle unhas voltas. Agora incorporamos o tomate, movemos un pouco máis e deixamolos pochar uns 5 minutos, sempre ó lume lento.
Agora egadiremos ó caldo colado das ameixas, a guindilla, ó, laureiro  a sal e o azafrán (feito polvo).  Dexarémolos cocer uns 10 minutos e engadiremos o perexil picado. Por ultimo engadir a isto as ameixas, dar un quentón e servir.

Feito por Icía (1º A)

No hay comentarios: