A ostra

Información sobre o seu medio e a súa vida:
O seu medio natural é unida ás rocas ou enterradas na area ou cascallo da zona infralitoral. Vive ata os 80 metros de profundidade. A súa coloración pode ser gris, verdosa ou pardusca, máis ou menos tinguida de marrón ou violeta.
Que é? Como é?
A ostra é un xénero de moluscos bivalvos mariños, coñecidas popularmente como ostrea. Posúen dúas valvas case circulares e desiguais, e están consideradas como un dos mariscos comestibles máis apreciados
Formas de marisqueo:
Aproveitando a infraestrutura que proporcionan as bateas e a calidade das nosas augas, nos últimos anos comezouse co cultivo de recoiro nestas plataformas. Este cultivo, aínda que similar ao mexillón, é máis complicado debido á menor capacidade para agarrarse ás cordas. En bancos naturais realízase cun anciño desde unha embarcación
Nomes:
Ostrea edulis é o nome cientifico europeo
Casostrea é o nome cientifico xaponés
Oyster  é o nome en Inglés
Huitre Plate é o nome en Francés
Ostra é o nome en Galego
Como se consumen?:
O seu modo máis habitual de consumo frescas é en cru, aínda que admite outras preparacións.
Podense preparar...:
O seu modo máis habitual de consumo frescas é en cru, aínda que admite outras preparacións.
Preparanse de varias formas: podense comer
cruas , rebozadas, feitas en empanada e mais..
De todas  as formas estan riquísimas!!!!!!
Festas de degustación:
En Arcade celébrase a Festa da Ostra na primeira semana de abril. Nesta época é cando a ostra está nas mellores condicións biolóxicas para a súa degustación. Ao atractivo que xa ten a ostra, únense nestes días de festa outros actos musicais, culturais, teatrais, etc. ... que fan que Arcade soborde de animación e alegría.

Texto feito por Paula (1º C)
Foto feita por María (1º B)

1 comentario:

María 1ºC dijo...

Te quedó muy chula Paula!!!! Me gustó mucho!!! Yo nunca probé las ostras pero seguro que están buenísimas, no?