Hoxe ensinareivos a preparar esta deliciosa comida:
Esta comida é típica de Galicia. Estes son os ingredientes para a preparación:
- 500 gr. de arroz
- 1/8 l. de aceite
- 2 cebolas
- 2 pementos vermellos
- 1 podalla de perexil
- un pouco de pemento
- Azafrán e sal
- 50 gr. de xamón
- 1/2 kg de ameixas
- 1/2 Kg de gambas
- 1/2 kg de cigalas
- 1/2 Kg de mexillóns
Preparación: Dourar en aceite quente, a cebola, os pementos e o perexil trinchados; engadir o azafrán, o sal e o xamón cortado en xuliana. Unha vez que esté todo iso dourado, agregar as ameixas e os mexillóns. Abrir as vieiras e separalas das súas cunchas. Partilas pola metade. Unha vez que os mariscos se abran, incorporar as gambas e as cigalas. Verter entón a auga, en dobre medida que a de arroz. Cando a auga rompa claramente a ferver incorporar o arroz. Cando o gran estea aínda un pouco duro e absorbese tres cuartas partes de auga, retirar a cazola do lume e deixar repousar o arroz durante uns minutos, adornándoo con pementos cortados en tiras.
Texto e fotos feitos por Vicente (1º A)
1 comentario:
Os juro que no volvere a traducir nada de nuevo en el google.
Publicar un comentario