Para 6 ou 7 persoas
Ingredientes:
- 2 kg. de Camarons grandes (de preferencia que non sexan dos que xa veñen na bolsa que estan conxelados)
- 1 1/2 kg. de tortillas (millo)
- 1 kg. de queixo manchego
- Aceite quente
- Sal de Allo, ou so sal
- Auga
Primero lávanse os camaróns e se lles quita a cáscara e a cola. Cando estan ben lavados, poñense a cocer con sal de allo ou sal. Cando esten perfectamente cocidos, van tomar unha cor rosada, sacámolos da cazola. Lles recomendo que non tiren a auga, xa que despois poden facer unha rica sopa co caldo do camaron. Despois que xa sacaron os camarons deixan que se lles escurra un pouco a auga, e teñen que ter as tortillas listas (quentes) para facer os tacos. Escurrimoslles un pouco o auga e empezamos a facer os tacos poñendo de dos a un camaron dependendo do tamaño dos camarons e da tortilla, e lle van a agregar un pedazo de queixo. Recoméndolles que se fixen que o queixo non se saia da tortilla porque os tacos son fretidos, e o queixo pode facer moitas salpicadeiras de aceite. Cando teñan os tacos listos, os van a meter na sarten co aceite previamente quente e listo. Os poden servir con crema, unha rica salsa feita ao seu gusto, e bon proveito!
Texto feito por Jessica Ferreira (1º A)
No hay comentarios:
Publicar un comentario