Preparación:
Picar a cebola, allo, perexil e tomate (pelado e sin pepitas). Lavar ben as ameixas. Si levan area, pódesen poñer nun cacharro con auga fría e abundante sal durante ½ hora máis ou menos antes de cociñalas. Unha vez lavadas, poñemos ao lume con ¼ ltr de auga ou viño. Unha vez abertas, retiranse do caldo, colase este, de tal maneira que estemos seguros de que non conteñen area. Frítese o allo co aceite nunha sartén ou pequena cacerola, engadimos a cebola para que se refogue. Non debe tomar color así que faremos a lume lento e removéndoa de tanto en tanto. Engadiremos a fariña e dámoslle unhas voltas, agora incorporamos o tomate, e movemos un pouco máis e deixamolos pochar uns 5 minutos, sempre ó lume lento. Agora engadiremos ó caldo colado das ameixas, a guindilla, o laureiro a sal e o azafrán (feito polvo). Dexarémolos cocer uns 10 minutos e engadiremos o perexil picado. Por ultimo engadir a isto as ameixas, dar un quentón e servir.
Texto feito por Icía (1º A)
No hay comentarios:
Publicar un comentario