Arroz con bogavante
Arroz con bogavante e un plato típico das localidades costeiras españolas, que se elabora de forma parecida a paella de marisco; podese cocinar seco ou también caldoso. Se suele servir, al igual que todos los arroces, recién elaborado.
Ingredientes:
* 2 Tomates
* 2 Cucharadas soperas de Coñac
* Sal
* 2 Pementos Chouriceiros
* Pementa
* Perexil
* Noces moscadas
* 150 gramos de Gambas Peladas
* 1 Cebolla
* Caldo do peixe (Rape por exemplo)
* Bogavante
* Azafrán
* Arroz bomba
* 3 dentes Allos
* Aceite
Elaboración:
Nuha cacerola de barro preferentemente, poñer o aceite e sofrir o bogavante cortado,a cabeza en duas metades, o corpo en rodaxas e as patas, partilas con uns golpes, antes de cociñala, pa facilitar que poidan ser comidas fácilmente, o bogavante debe ser fresco.
Sacalo da cazerola. Engadir e sofrir a cebola e allo. Engadir o tomate e unha pizca de noz moscada. Meter os pementos chouriceiros en auga e sacarlles a carne unha vez estean hidratados. Engadir a carne dos pementos e sofrilo. Cando se estea pochado todo, engadir o coñac e flambear.
A continuación engadir o arroz e sofrilo. Agregar o caldo (sempre un pouco máis do dobre do arroz posto, si se quere caldoso engadir máis caldo).
Poñer o azafrán, o bogavante previamente separado e salpimentaldo. Cinco minutos antes de acabar engadir as gambas peladas. Deixar a fogo medio hata que o arroz esté a punto. Apagar e engadir o perexil picado. Deixalo reposar e a comer.
ESTÁ PARA CHUPARSE OS DEDOS
Atún con langostinos ó chocolate
Ingredientes:
atun ou bonito de tempada
langostinos
cacao en polvo desgrasado puro
leche desgrasada en polvo
1 gr de xantana ou uns cen gr de maizena en polvo.
Elaboración:
Sellar o atún na prancha e reservar en quente. Pelar os langostinos e refogar 20 segundos en aceite quente por ambas partes. Preparar unha crema de consistencia semilíquida co cacao e co leite e o espesante. Se emplatase nesta orde: a crema do chocolate,o cubo do atún, os langostino e o cacao espolvoreado por encima, e a comer
ESTÁ PARA CHUPARSE OS DEDOS
Feito por Raquel (1º C)
6 comentarios:
Estaría ben para almorzar.
Cuánta hambre me entró al leerlo!
Cuánta hambre me entrou ao lelo!
que ben o fixeches rakel
y tanto k estará para chuparse los dedos!!!
Grazas polos vosos comentarios os vosos tamen estan xenial grazasssssss
Publicar un comentario