Ameixas e berberechos

Ameixas
As ameixas son bibalvos que viven enterrados na area na zona intertidal. Destes, a multa ea lesma son de calidade moi boa, acadando o maior valor da multa xa que mantén con vida da auga por máis tempo. O molusco é un bivalvos que vive enterrado na area na zona intertidal. Esta área tornouse, por uns meses, un labradío real onde os homes e as mulleres recollen os produtos do mar preciosas. En Galicia existen catro tipos de moluscos, a ostra, a lesma, o loureiro eo japonica. Destes, a multa ea lesma son de calidade moi boa, acadando o maior valor da multa xa que mantén con vida da auga por máis tempo.A casca faise de dúas chaves iguais unidos por un ligamento que permite a apertura e peche. Para enterrar na area cun machado en forma de pé muscular.
Eles se alimentar a través da filtrado da auga do mar a través dunha especie de trampa. Esta capacidade permítelles vivir a poucos centímetros por baixo da marea, apoiando así os períodos de baixa-mar. A riqueza das augas dos nosos esteiros estimula o seu crecemento debido ás súas características de salinidade e calidade de nutrientes. No verán, o crecemento é maior que son capaces de filtrar máis auga. Stretch marcas nas cascas presentou dar unha indicación da velocidade dese crecemento.
TIPOS / clases diferenciación / Similar
Manila moluscos (philippinarum Ruditapes) As gamas de cor de casca marrón, gris e negro, con liñas máis definidas formando unha reixa. Debido ao seu rápido crecemento, a cultura foi introducida en Galicia, aínda que a súa produción é pequena debido á alta calidade dos nativos.
Formas de Mariscar
O marisqueo faise a pé ou en barco. Neste último caso, retirar o molusco cun fondo de area franxa hasta en busca do bivalvos.
Berberechos
O hábitat do berberecho é bastante amplo, xa que estes moluscos poden soportar condicións ambientais extremas. Posúen dúas cubertas articuladas de forma acorazonada e entre 22 e 28 nervaduras prominentes. Ten ademais, un pé musculoso acabado en punta que emprega como medio de locomoción. Os bancos de berberechos son sedimentos de area fina ou lamosa, e están localizados desde a franxa litoral ata profundidades de 10 m.
É unha especie de crecemento rápido e vida curta, aproximadamente tres anos, acadando o tamaño de 3-4 cm. nun ano ou dous. A súa alimentación é basicamente En Galicia, canda o berberecho galego comercialízase o holandés e o danés, aínda que este berberecho foráneo nunca accede ao noso mercado en fresco. Tamén pode encontrarse berberecho portugués, que chega en fresco e en pequenas cantidades. De todas as formas, se vostede adquire berberecho en fresco, terá a case plena seguridade de que está adquirindo un produto galego. As presentacións habituais do berberecho holandés e danés no mercado galego son enlatados en conserva ou ben descascados e conxelados (conxelados en Tamén o Berberecho galego pode aparecer no mercado baixo estas presentacións polo que deberá fixarse no estoxo da conserva ou na etiqueta do conxelado para asegurarse da orixe do produto que consume.vianda). de diminutas plantas e animais que encontra no seu medio a Por ser o molusco máis presente e a miúdo  lembrado, tómanos en cru, segundo os gustos, ou cunhas pingas de limón, tamén abertos ao vapor e hai quen lles pide máis e esíxelles sabor para os arroces, ou acompañando pratos de peixe. En Galicia se precia moito de ser o actor principal dun dos pratos máis nosos: a empanada, feita con fariña de millo ou de trigo, con masa normal ou hojaldrada, pero sempre cos magníficos berberechos galegos entre o rustrido O berberecho pertence á familia Cardiidae. Xénero Cardium.
O seu nome científico é Cerastoderma edule do seu interior.

Texto e fotos  feitos por Javier (1º A)

No hay comentarios: