INGREDIENTES
600 gramos de arroz
1/2 de pollo troceado
2 alcachofas
2 pimentos rojos medianos
2 tomates maduros
Pimenta molida
Un diente de ajo
Perejil
1 hebra de azafrán (o colorante)
Aceite de oliva (un vaso, 1/4 de litro)
1/2 limón
Ramitas de romeiro y tomillo
Sal
O SABOR
o importante para “o sabor” dunha boa paella e: o sofrito, que as citadas receitas che indican facelo sempre a fogo lento, para que o aceite se saborice-, e o caldo, que ha de ser saboroso de por sí,... con sabores o que prefirás que predomine (marisco, polo, verduras...) que, naturalmente , tamen debe ter presencia no sofrito; así, o caldo con sabores a mar o fas con algo de cebola e puerro, un pouco de allo, alguna folla de leituga, mais espiñas de pescado e cabezas de pescados e de mariscos, en tanto que o de sabores "da terra" o fas con carcasas de poio, muslo de galiña, verduras etc…
Feito por Cristina (1º C)
1 comentario:
ten boa pinta!!!
Publicar un comentario